2010

  • Kontsert “Pühade vägi”, 26. detsember 2010 Jaani kirikus (Eesti) – Tallinna Filharmoonia korraldatava uue kirikumuusika sarjas “VIVA ORATORIO!” toimuval kontserdil “Pühade vägi” kantakse esmakordselt Eestis ette kaks teost: Urmas Sisask’i “Veni Creator Spiritus” ning Pavel Chesnokov’i “Valguse palve”. Lisaks tuleb ettekandele kolm laulu Urmas Sisaksi tsüklist “Kaksteist laulu Püha Neitsi Maria auks”. Kontserdil esinesid NEEME PUNDER (flööt, araabia flöödid), LAURI AHONE, ALEKSANDRA ANSTAL (löökpillid), TARTU NOORTEKOOR (dirigent RIHO LEPPOJA), ETV TÜTARLASTEKOOR (dirigent AARNE SALUVEER).
  • Spordiauhindade galakontsert ja otseülekanne, 26. detsember 2010 Nokia kontserdisaalis (Eesti) – ETV tütarlastekoor esitas galal Astor Piazzolla “La Muerte del Angel” ning Jaan Pehki “See tunne alles jääb”.
  • European Film Awards galakontsert ja otseülekanne, 7. detsember 2010 Nokia kontserdisaalis (Eesti) – ETV tütarlastekoor esitas galal Kreegi Mu süda ärka üles, Veljo Tormise Kiigelauludest kaks laulu koos jazz-bändiga, rahvusviisi Kaerajaan jazz-töötluse ning EFA fanfaarid võitjate väljakuulutamisel.
  • Meenemüntide esitlus Eesti Pangas, 3. detsember 2010 (Eesti) – ETV tütarlastekoor esines Eesti Panga poolt eesti krooni jäädvustamiseks tehtud meenemüntide esitlusel Eesti Pangas iseseisvussaalis.
  • Tähelaev – Tiina Lokk ETV 4. stuudios, 19. oktoober 2010 (Eesti) – ETV tütarlastekoor esitas Tiina Lokkile pühendatud Tähelaeva saates Tormise “Sampo tagumine”.
  • Kontsert koos Hannoveri tütarlastekooriga Saksamaalt, 13. oktoober 2010 Jaani kirikus (Eesti) – ETV tütarlastekoor tutvus Hannoveri tütarlastekooriga 2006. aastal BBC poolt korraldatud rahvusvahelisel kõrgetasemelisel koorikonkursil “Let the Peoples Sing”. Nüüd antakse Eestis koos kontsert.
  • Tänukontsert õpetajatele, 8. oktoober 2010 Maardu mõisas (Eesti) – ETV tütarlastekoor esitas Maardu mõisas 2-osalise programmi, mis koosnes peamiselt Eesti heliloojate muusikast.
  • Esinemine Saksamaa presidendile, 28. september 2010 Toomkirikus (Eesti) – ETV tütarlastekoor andis Saksamaa presidendile tema visiidi ajal Tallinnasse Eesti muusikast koosneva kontserdi. President kiitis kontserti ja lubas koori järgmine kord Saksamaal kindlasti kuulama tulla.
  • Kontsertreis Prantsusmaal, 16.-25. september 2010 (Prantsusmaa) – Rahvusvahelise kooriliikumise A Coeur Joie (ACJ) kutsel antakse kontserte Prantsusmaa linnades ning viiakse läbi õpituba A Coeur Joie lastekooridirigentide konverentsil. Programmis on:
    • Õpituba lastekoorijuhtide konverentsil (läbiviija Aarne Saluveer) ja kontsert Lyonis 18. septembril
    • Kontsert Annecys 19. septembril
    • Kontsert Aix-en-Provence’is 20. septembril
    • Kontsert Dijonis 22. septembril
    • Kontsert Nancys 23. septembril
    • Kontsert Reims’is 24. septembril
    • Kõikjal on tegemist täispikkade kahe poolega kontsertidega, kus ETV tütarlastekoor esitab ja tutvustab Eesti koorimuusikat.
    • Rahvusvaheline kooriliikumine A Coeur Joie (ACJ) on loodud 1940. aastal ning tegeleb koorimuusikaalase kultuuritegevuse arendamisega, keskendudes eriliselt lastele ja noortele. Tänases koorimuusikamaailmas on ACJ üks tuntumaid, tunnustatumaid ja aktiivsemalt tegutsevamaid rahvusvahelisi kooriorganisatsioone, mis ühendab tuhandeid lauljaid ning tegeleb rahvusvaheliste koolituste, festivalide konverentside jms korraldusega.
  • Nargen festivali raames Arvo Pärdi sünnipäevakontserdid, 11. september 2010 Paide ja Rakvere koolide spordihallides (Eesti) – Lisaks mitmetele Arvo Pärdi lastelauludele tuleb esitamisele III sümfoonia “Meie aed”. Esitavad ERSO, Rakvere ja Paide lastekoorid, ETV tütarlastekoor, Ellerhein. Dirigendid Neeme Järvi ja Aarne Saluveer.
  • Kontserdisari Regilaul ja Tormis, 11., 13. ja 14. august 2010 Pühajõe kirikus, Pärnu kontserdimajas ja Kõpu tuletorni jalamil (Eesti) – “Regilaul ja Tormis” on Veljo Tormise, Aarne Saluveeri ja ETV tütarlastekoori koostöös valminud kontserdikava, milles ühendatakse ja viiakse omavahelisse seosesse rahvalaul, erinevad laulikud ja nende esitustavad, kaasatakse kontserdipublik kaasalauljatena ja esitatakse ning kuulatakse helilooja teoseid. Kavas on kontserdipublik aktiivselt kaasatud muusikutena, nii nagu see regilaulu puhul sajandeid on olnud – koorina. Kõigepealt kuulatakse koos salvestust Veljo Tormise kommentaaridega, seejärel lauldakse rahvalaulu koos kontserdipublikuga ning siis esitab koor Tormise teose, mis antud ainesel loodud. Tulemuseks on sünergia rahvakultuuri ja regilaulus oleva loo kunstilise asetumisega tänapäeva kultuuriruumi. Palju õnne, Maestro!
  • Kontsert Tallinna Jaani kirikus koos Los Angeles’i lastekooriga, 1. juuli 2010 (Eesti) – Esinevad Los Angeles’i tunnustatud lastekoor, dirigent Anne Tomlinson ja ETV Tütarlastekoor, dirigent Aarne Saluveer. Silmapaistev Los Angeles’i lastekoor sõidab pühapäeval, 27. juunil oma esimesele kontsertturneele Rootsis, Eestis ja Soomes. Koor annab neli tasuta kontserti Stockholmis, Tallinnas, Jyväskyläs ja Helsingis. Lastekoor on 60-liikmeline, dirigent Anne Tomlinson. Kontsertkoor teeb oma Skandinaavia kontsertreisi koostööd ka kohalike kooridega Tallinnas, Jyväskyläs ja Helsingis. Los Angeles’i lastekoor pakub oma programmides mitmekülgset kava klassikalisest muusikast, rahvamuusikast ja ka kaasaegsetest helitöödest üle maailma.
  • Nargen Festival 2010 Tormise pidunädalate raames kontsert “Sampo tagumine” Naissaarel Omari küünis, 3. juuli 2010 (Eesti) – Kontserdil oli kaastegev Anne Türnpu.
  • Kontsert koos Annely Peebo ja tsellokvartet C-Jam’iga Muhu saarel Katariina Kirikus Muhu Muusika Festival Juu Jääb 2010 raames, 4. juuli 2010 (Eesti) – Kontserdil tuli esmaettekandele Imre Sooääre “Tähemõrsja” soprani solistile, koorile ja tsellokvartetile. Dirigent Aarne Saluveer.
  • Kontsert koos Amabile neidudekooriga Tallinnas Niguliste kirikus, 5. juuli 2010 (Eesti) – Kontserdil esinevad tunnustatud Amabile neidudekoor Kanadast Londoni linnast, dirigent Brenda Zadorsky, ja ETV Tütarlastekoor, dirigent Aarne Saluveer. Amabile neidudekoor tähistab tänavu oma 25. aastapäeva ning ETV tütarlastekooriga koostöös toimuv kontsert on neile selle aasta sündmustes olulisel kohal. ETV tütarlastekooriga tutvuti 2007. aastal Soomes Sympaatti festivalil, kus mõlemad koorid olid festivalile kutsutud kuue väliskoori seas. Amabile koorikool koosneb mitmetest kooridest ja kokku laulab seal üle 300 laulja, kellest noorimad on 8-aastased. Tallinnasse tuleb esinema Amabile neidudekoor, kus laulavad koos Amabile noortekoori ning Prima naiskoori liikmed. Amabile koorid on saanud rohkelt tunnustust nii Kanadas kui ka rahvusvahelisel tasandil.
  • Esinemine küüditamise aastapäeva ametlikul pärgade panemise tseremoonial Toompeal leinava Linda kuju juures, 14. juuni 2010 (Eesti) – Koori esituses kõlasid Eesti hümn, Miina Härma “Ei saa mitte vaiki olla”, Urmas Sisask-i “Gratias agamus domino deo nostro” ning eesti rahvaviis “Kust tunnen kodu”.
  • kontsertreis Saksamaal, 2.-6. juuni 2010 (Saksamaa) – ETV tütarlastekoor esineb koos Hamburgis spetsiaalselt loodud projektikooriga “The Young ClassX” Eesti saatkonna 90. juubeli tähistamisel Berliinis. Lisaks anti Hamburgis koos Young ClassX-iga kontsert-peaproov ning viidi läbi workshop kohalikele lastekooride dirigentidele, kus tutvustati eesti muusikat. Tuurile pani punkti esinemine Sclesswig-Holsteini koorimuusika festivalil erikülalisena ning selle raames ka kontsert Kiel-is Katariina kirikus.
  • Kontsertlavastus “Peace Child Alpha Omega” Tallinnas Vene teatris, 1. juuni 2010 (Eesti) – Rahvusvahelisel lastekaitse päeval lavastuvas ühekordses teoses kohtuvad erineva taustaga noored, tutvuvad üksteise maailmanägemustega ja püüavad seeläbi määratleda oma elu pidepunkte. Laval üle 100 kooriliikme – Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli segakoor, ETV Tütarlastekoor, Tallinna Ülikooli Kammerkoor, Tallinna Reaalkooli lastekoor, Musamari lastekoor ja Narva Koorikool ning solist Abdurrahman Temmelli Türgist ja kooriliikmed Inglismaalt koos solisti Rege Pace’ga. Orkester: Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli orkester
  • Kontsert Riho Pätsi heliloomingust Tallinna Ülikoolis Riho Pätsi auditooriumis, 25. märts 2010 (Eesti) – Kontsert toimus Eesti Muusikaõpetajate liidu poolt korraldatud rahvusvahelise konverentsi “Muusikakasvatuse minevik ja tänapäev” raames, mis oli pühendatud Eesti muusikakasvatuse rajaja, helilooja professor Riho Pätsi 110. sünniaastapäevale. Kontserdil kõlasid improvisatsioonid R. Pätsi heliloomingu teemadel. Kontserti juhtisid Olav Ehala ja Aarne Saluveer.
  • Eesti Kongressi 20. aastapäeva pidulik aktus Estonia kontserdisaalis, 13. märts 2010 (Eesti) – Kontserdil esitasid isamaalisi laule ETV tütarlastekoor, tütarlastekoor Ellerhein, Musamari lastekoor, Tallinna ülikooli kammerkoor ja Georg Otsa nim. muusikakooli koor. Koore saatis Georg Otsa nim. muusikakooli orkester. Solistina astus üles Tõnis Mägi. Dirigeerisid Aarne Saluveer ja Tiia-Ester Loitme.
  • Kontserdid “Mu suul ei ole sulgejat – Eesti lugu” koos Ivo Linnaga, 22, 23 ja 25 veebruar 2010 Estonia, Jõhvi ja Vanemuise kontserdisaalides (Eesti) – Kohtuvad Mattiiseni ja Saebelmanni isamaalisus, Naissoo ja Härma armastuslüürika, Ehala ja Tormise laulud kodust ja maast – tundliku ja erilise sõnumiga muusika läbi aegade. Esinevad Ivo Linna, ETV Tütarlastekoor ja Georg Otsa nimelise muusikakooli Big Band. Dirigent Aarne Saluveer.
    • 22. veebruar 2010 kell 15:00 Tallinnas Estonia kontserdisaalis
    • 23. veebruar 2010 kell 18:00 Jõhvi kontserdimajas
    • 25. veebruar 2010 kell 19:00 Tartus Vanemuise kontserdimajas