2009

  • ETV tütarlastekoori iga-aastased jõulukontserdid Hobuveskis, 29. ja 30. detsember 2009 (Eesti) – ETV tütarlastekoor vaatas jõulukontserdil tagasi lõppeva aasta tegemistele. Kavas Tormis, Kreek, Uusberg, Holst, Mäntyjärvi, Førde ning regivärsilised rahvalaulud Anne Türnpu eestlaulmisel. Kontserdi kunstiline juht – Aarne Saluveer.
  • Raimo Kangro lastemuusikali “Saabastega kass” etendused, 7.-10. detsember 2009 (Eesti) – Prantslasest muinasjutuvestja Charles Perrault’ “Saabastega Kass”-i ainetel on tehtud lugematul arvul nii lavastusi kui ka filme – ja igaüks neist erineb teistest. Aga eks ka kassid ole sellised isevärki olevused, kellest igaüks on omaette isiksus. Osades Anneliis Kits, Tarvo Krall, Jaan Pehk. Kaasa teevad ETV tütarlastekoor ja Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli sümfooniaorkester. Dirigent Mikk Murdvee. Kontserdid toimusid:
    • 7. detsember 2009 kell 10:30 ja 13:00 Tallinnas Estonia kontserdisaalis
    • 8. detsember 2009 kell 12:00 Tartus Vanemuise kontserdimajas
    • 9. detsember 2009 kell 11:00 ja 14:00 Pärnu kontserdimaja suures saalis
    • 10. detsember 2009 kell 11:00 Jõhvi kontserdimajas
  • Kontserdid “Jõuluootus” Muhu Katariina kirikus ja Kuressaares Laurentiuse kirikus, 29. november 2009 (Eesti)
  • Kontsert Kolm kuningat – Tormis, Pärt, Kreek Viljandi Pauluse kirikus, 19. november 2009 (Eesti) – Eesti heliloomingu suurnimed, muusikaliselt, maailmanägemuselt ja isiksuslikult kuningatena käsitletavad. Nende kõigi looming on suur ja mitmekesine – kuulajal on võimalus kontrastidel põhineva kava jooksul saada huvitav läbilõige heligeeniuste loomingust. Aarne Saluveer tõdeb: ”Me kõik oleme eestlastena nende kolme kuninga kuningriigi alamad.”
  • Orelimuusika ja koorimuusika kontserdid Mendelssohn 200 Aleksandri kirikus Narvas, 22. august 2009 ja Toomkirikus Tallinnas, 17. oktoober 2009 (Eesti) – Kontserdil esitasid orelimängija Deniss Karparovitch ning ETV tütarlastekoor Aarne Saluveeri juhatusel Mendelssohni motette ning ka teisi haaravaid orelimuusika ja koorimuusika teoseid.
  • Kontsert “Kolm kuningat – Tormis, Pärt, Kreek” Palamuse kirikus, 18. august 2009 (Eesti) – Eesti heliloomingu suurnimed, muusikaliselt, maailmanägemuselt ja isiksuslikult kuningatena käsitletavad. Nende kõigi looming on suur ja mitmekesine – kuulajal on võimalus kontrastidel põhineva kava jooksul saada huvitav läbilõige heligeeniuste loomingust. Aarne Saluveer tõdeb: ”Me kõik oleme eestlastena nende kolme kuninga kuningriigi alamad.”
  • Leigo Järvemuusika päevad, 15. august 2009 (Eesti) – Leigo järvemuusika raames kanti ette Beethoveni 9. sümfoonia. Üle-eestilist Noorte Sümfooniaorkestrit, koori ja soliste juhatas Neeme Järvi, kes samal ajal korraldas Leigol ka meistriklassi kursuseid muusikutele üle maailma. Uhke ja majesteetlik 9. Sümfoonia D-moll “Ood rõõmule” valmis suurmeistri viimase täieliku teosena 1824. aastal. Juba 1818. aastal alustatud sümfoonia kanti esmakordselt ette 1824. aasta maikuus Viinis. Neljaosaline teos on kahtlemata üks Beethovni kuulsamaid, finaaliks Friedrich Schilleri tekstile kirjutatud „Ood rõõmule”, mille veidi kohendatud versiooni teatakse tänapäeval kui Euroopa hümni. Solistidena astusid lavale Annely Peebo, Aile Asszonyi, Atlan Karp ja Oliver Kuusik.Kaastegevad Revalia Kammermeeskoor (dir. Hirvo Surva), Tartu Ülikooli Akadeemiline naiskoor (dir. Triin Koch) ja ETV tütarlastekoor (dir. Aarne Saluveer).SVEN KULLERKUPP – VARIATSIOONID G. ERNESAKSA LASTELAULU “RONGISÕIT” TEEMALKuidas kõlaks tuntud Gustav Ernesaksa lastelaul Rongisõit, kui seda mängiks Bach? Või Mozart? Võibolla on hoopis tänapäevane jazzivõti see, mis Rongisõidu lõbusaks teeb? Fantaasiarohke rännak läbi muusikastiilide üllatab nii klassikaliste klaverikäikude, jazzi kui ka slapstick-comedy vaimus. Pianist Sven Kullerkupu humoorikas interpretatsioon tuntud laulust laseb sel kõlada täiesti uudselt.Klaveril kannab teose ette Mihkel Poll. Kaastegev ETV tütarlastekoor (dirigent Aarne Saluveer)
  • Kontsert “Armastus on pärl” Tallinnas Tornide väljakul, 28. august 2009 (Eesti) – Tallinna Lillefestivali raames toimunud armastuslaulude kontserdil esinesid ETV tütarlastekoor, Hanna-Liina Võsa ja Mihkel Mattiisen.
  • XXV Laulupidu ja XVIII tantsupidu Üheshingamine Tallinnas, 2.-5. juuli 2009 (Eesti) – ETV tütarlastekoor laulis koos naiskooride ja ühendkooridega ning valiknaiskooride ja valikühendkooridega. Lisaks laulis koor ka 2. juuli õhtul Admiraliteedi basseini juures, kui tervitati tule saabumist. Koori dirigent Aarne Saluveer oli lastekooride liigijuht ja ühendkooride dirigent.
  • Euroopa Koorimuusika Assotsiatsiooni (EAS) ja Eesti Kooliõpetajate Liidu poolt korraldatud koolimuusika konverents Tallinnas, 1.-4. juuli 2009 (Eesti) – ETV tütarlastekoor esines järgmistel üritustel:
    • 1. juulil Mustpeade majas konverentsi avakontserdil
    • 2. juulil Metodisti kirikus Eesti noortekooride kontserdil
    • 3. juulil viis Aarne Saluveer koos ETV tütarlastekooriga konverentsi raames läbi Eesti koorimuusika workshopi, mis toimus Muusikaakadeemias.
  • III rahvusvaheline Peterburi koorifestival, 15.-16. juuni 2009 (Venemaa) – ETV tütarlastekoor andis koos Tuuli Tauli bändiga koorifestivali lõpuõhtul pop- ja jazzlaulude kontserdi“Dzässis ainult tüdrukud”.
  • Rahvusvaheline koorifestival Let the Future Sing, 28. mai – 4. juuni 2009 (Rootsi) – Stockholmis asuva Adolf Fredriksi nimelise koorimuusika kallakuga kooli 70. juubelile pühendatud festivalile oli kutsutud üheksa maailmas tunnustust pälvinud laste- ja noortekoori, nende hulgas ka ETV tütarlastekoor. Koor andis kontserte festivali avanädalal Stockholmis ning peale seda tegi kontserttuuri Gotlandil:
    • 28. mai 2009 – kontsert Stockholmis Filadelfiakyrkan’is koos Adolf Fredriksi kooli 5c, 5d, 9a ja 9e klassidega
    • 29. mai 2009 – workshop Stockholmis Immanuelskyrkan’is
    • 30. mai 2009 – kontsert Stockholmis Nybrokaen 11 kontserdisaalis koos Adolf Fredriksi kooli 5e, 5f, 8e ja 8f klassidega
    • 31. mai 2009 – kontsert Gotlandil Grötlingbo kirikus
    • 1. juuni 2009 – kaks kontserti Gotlandil Hemses Högbyskolan’is
    • 2. juuni 2009 – kontsert Gotlandisl Visby Säveskolan’is ning kontsert Visby katedraalis koos Gotlandi kohalike kooridega
  • Tallinna Ülikooli koreograafia osakonna festival KorFest Kanuti Gildi saalis Tallinnas, 25-26. mai 2009 (Eesti) – Mõlemal õhtul esitati performance-etendust “Loits”. 40- minutiline etendus „Loits“ sisaldab endas elemente rituaalsest teatrist ja eestlaste vanadest rituaalidest, mis on seotud ühtseks tervikuks, kasutades tantsuteatri ja füüsilise teatri võimalusi. „Inspiratsiooni ainestikuks olen saanud „Kalevalast“, „Beowulfist“, Eesti rahva juttudest, müütidest, vanadest rahvatraditsioonidest ja šamanismist selle kõige laiemas mõttes. Nii peegeldub ka muusika valikust, koreograafiast, kostüümidest ja narratiivist tugevasti rahvuslik motiiv,” kirjeldab etendust ”Loitsu” lavastaja Jüri Nael. Muusika on etenduse jaoks kirjutanud ja mugandanud Sten Saluveer, kostüümid kujundab Aldo Järvsoo ja koreograafia loovad Maarja Pärn, Liina-Karina Mikkor ja Mihkel Ernits, kes kõik on Tallinna Ülikooli koreograafiaosakonna magistrandid. Lava peal on ligikaudu 40 tantsijat, lauljat ja näitlejat. Kaasa teevadAnne Türnpu, Luisa Värk, Arno Kalbus, ETV Tütarlastekoor ja TLÜ Tantsuteater Tee Kuubis.
  • Kontsert ajalehe Stolitsa kohtumisel lugejatega Lindakivi kultuurikeskuses, 10. mai 2009 (Eesti) – Kontserdil esitati valik erinevate eesti heliloojate teoseid ja lauldi lõpuks koos rahvaga Olav Ehala Kodulaulu.
  • Kontsert Vanaema ja lapselaps Suure-Jaani gümnaasiumi saalis, 9. mai 2009 (Eesti) – Kontserdil peeti meeles emasid ja vanavanemaid. Tuleva laulupeo repertuaarist esitati laule ka kohalike lastekooridega. Korraldaja: Suure-Jaani vald
  • Rocca al Mare keskuse uue Moegalerii avamise performance-etendus Loits, 6. mai 2009 (Eesti) – 40- minutiline etendus „Loits“ sisaldas endas elemente rituaalsest teatrist ja eestlaste vanadest rituaalidest, mis on seotud ühtseks tervikuks, kasutades tantsuteatri ja füüsilise teatri võimalusi. „Inspiratsiooni ainestikuks olen saanud „Kalevalast“, „Beowulfist“, Eesti rahva juttudest, müütidest, vanadest rahvatraditsioonidest ja šamanismist selle kõige laiemas mõttes. Nii peegeldub ka muusika valikust, koreograafiast, kostüümidest ja narratiivist tugevasti rahvuslik motiiv,” kirjeldab etendust ”Loitsu” lavastaja Jüri Nael. Muusika on etenduse jaoks kirjutanud ja mugandanud Sten Saluveer, kostüümid kujundab Aldo Järvsoo ja koreograafia loovad Maarja Pärn, Liina-Karina Mikkor ja Mihkel Ernits, kes kõik on Tallinna Ülikooli koreograafiaosakonna magistrandid. Lava peal on ligikaudu 40 tantsijat, lauljat ja näitlejat. Kaasa teevad Anne Türnpu, Luisa Värk, Arno Kalbus, ETV Tütarlastekoor ja TLÜ Tantsuteater Tee Kuubis.
  • Rahvusvahelise koorikonkursi Tallinn 2009 lõppkontsert Tallinnas Estonia kontserdisaalis, 18. apr 2009 (Eesti) – Kontserdil esitasid ETV tütarlastekoor, tütarlastekoor Ellerhein, Eesti Rahvusmeeskoor RAM ja Eesti Filharmoonia kammerkoor Veljo Tormise parimaid teoseid. Lisaks esinesid ka koorikonkursi võitjad. Korraldaja: Eesti Kooriühing
  • Kontserdid Kolm kuningat – Tormis, Pärt, Kreek Pärnu kontserdimajas ja Tallinna Niguliste kirikus, 11. ja 12. apr 2009 (Eesti) – Kolm kuningat – Tormis, Pärt ja Kreek – on Eesti heliloomingu suurnimed muusikaliselt ja maailmavaatelt ning isiksuslikult kuningatena käsitletavad. Nende kõigi looming on suur ja mitmekesine – kuulajal oli võimalus kontrastidel põhineva kava jooksul saada huvitav läbilõige heligeeniuste loomingust. Aarne Saluveer tõdeb: “Me kõik oleme eestlastena nende kolme kuninga kuningriigi alamad.” Korraldaja: Eesti Kontsert
  • Georg Otsa nimelise muusikakooli kahe uue klaveri – Estonia ja Steinway – esitluskontsert, 21. jaan 2009 (Eesti) Kontserdil esitati Tauno Aintsi poolt selleks ürituseks loodud lugu “Vaikselt ja valjusti”, mis on seatud kahele klaverile, segakoorile ja tekstilugejatele.Loe ka Eesti Rahvusringhäälingu artiklit Georg Otsa muusikakool esitles kahte uut kontsertklaverit
  • Peterburi jõulufestivali “Petlemma tähed” lõppkontsert, 17. jaan 2009 (Venemaa) – Kontserdi tipphetkeks oli Urmas Sisaski uudisteose “Veni creator spiritus” ettekanne koos Peterburi konservatooriumi Uspenski nimelise segakooriga. Loe ka Eesti Rahvusringhäälingu artiklit ETV tütarlastekoor ja Aarne Saluveer olid menukad Peterburis