ETV tütarlastekoor esines kontsertidega Saksamaal

8. juuni 2010. ERR (www.err.ee). Autor: Priit Kuusk.

Link artikli asukohale.

ETV tütarlastekoor laulis oma järjekordsel välisreisil Aarne Saluveeri juhatusel kolmes Saksamaa keskuses, Hamburgis, Berliinis ja Kielis.2.- 3. juunil viibiti kõigepealt Hamburgis, kus projekti The Young ClassX raames tutvustati noortele saksa muusikutele eesti koorimuusikat. Koos The Young ClassX kooriga tehti ühiseid kooriproove ja viidi läbi töötubasid.

Kontserdireisi peasihiks oli Berliin, kus Eesti tütarlapsed tähistasid 4. juunil minilaulupeoga Eesti Vabariigi vanima saatkonna 90. aasta juubelit.

Ajaloolise saatkonna ees kõlasid saksa ja eesti koorilauljate ühisettekandes Mihkel Lüdigi “Koit” ja Ülo Vinteri “Laul Põhjamaast”. ETV tütarlastekoor esitas oma kavas Veljo Tormise “Sampo tagumise” ja tema “Kiigelaulud”, Cyrillus Kreegi “Mu süda, ärka üles” ning Olav Ehala “Vaid see on armastus”. Saksa kuulajaile õpetati ning lauldi ühiselt veel ka Olav Ehala “Kodulaulu”.

Veel esines meie koor Schleswig-Holsteini liidumaa kooriühingu korraldatud Salzau muusikafestivalil, kus samuti tutvustati sealsete noorte suure huvi saatel Eesti kooriloomingut.

Kielis viibis ETV tütarlastekoor 5.- 6. juunil ning kogu reisi lõppkontserdil Kieli Püha Nikolai kirikus lauldi täissaalile Veljo Tormise, Arvo Pärdi ja Urmas Sisaski kooriteoseid.

Koor on tänulik oma aktiivsele ja suurepärasele juhile maestro Aarne Saluveerile järjest uute huvitavate kavade ja projektide elluviimise eest.